Semestertips till dig som tar en hemester
Resa Spartips

Semestertips till dig som tar en hemester

Resa Spartips

Kommer du hålla dig hemmavid under din semester i sommar, köra på en så kallad hemester? Vi har samlat ihop några tips som kan hjälpa dig och din familj att göra det bästa av en semester hemma.

Loppisar, marknader och festivaler.

På sommaren brukar det finnas massor med festivaler och marknader att besöka. Kolla alltid tidningen och din lokala evenemangskalender.

Besök en nöjespark.

Att ta en resa till en nära nöjespark är ett bra sätt att ha en rolig dag utan att behöva åka långt hemifrån. Det kommer säkert att vara något för hela familjen.

Testa på utomhusaktiviteter.

Ta med familjen ut i naturen. Prova på en ny aktivitet som kajak- eller kanotpaddling.

Gå på zoo, lantnära gård eller en offentlig bondgård.

Aktivitet som passar alla i familjen och test olika under semestern.

Ingen hemester utan camping.

Ta del av Sveriges natur, något som uppskattas av vuxna som barn. Du behöver inte åka långt heller, det räcker med att slå upp tält i trädgården eller i vardagsrummet för att det ska bli äventyrskänsla. 

Åk på en tågtur.

Att åka tåg uppskattas inte minst av barnen. Det finns många fina tågsträckor i Sverige. Läs denna artikel om de vackraste tågsträckorna i Sverige: Sveriges vackraste tågsträckor.

Ta en cykeltur i staden eller på ett längre äventyr.

Många städer har fina och bra cykelbanor. Stanna för lunch och utforska områden som du inte varit i tidigare. Med en cykel kommer du snabbt ut på nya äventyr och en vända till stranden slår ju aldrig fel!

Utforska staden du bor i.

Istället för att resa och utforska en ny plats kan du ta en ledig dag för att utforska staden du redan bor i. Det finns säkert monument, parker, museer och sevärdheter som du aldrig har besökt. Har du besökt turistbyrån i din stad? Det finns säkerligen bra tips på saker du kan besöka.

 

Vanliga frågor

Här svarar vi på era vanligaste frågor kring våra lån.

 • Vi erbjuder privatlån, vilket innebär att du kan låna till vad som helst, utan krav på att något behöver pantsättas som säkerhet. Lånet är ett så kallat annuitetslån utan säkerhet och löper med rörlig ränta. En betalplan läggs upp, så att du alltid betalar ett lika stort belopp varje månad, ränta och amortering.

 • Hos oss finns det möjlighet att ansöka om lån mellan 30 000 kronor till 200 000 kronor. Du kan låna till vad du vill, och du kan välja återbetalningstid mellan 2-10 år.

 • För att kunna ansöka om ett privatlån hos oss ska du ha fyllt 18 år och ha en fast inkomst. Du måste också vara folkbokförd i Sverige och inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.
 • Ansökan genomför du enkelt här på vår hemsida. I samband med din låneansökan behöver du kunna legitimera dig med mobilt BankID eller BankID på fil. Får du ett låneerbjudande signerar du även det med ditt BankID.

 • Utifrån de uppgifter som du skickar in med din ansökan, samt utifrån den kreditupplysning som görs får du ett individuellt låneerbjudande. Vårt räntespann är mellan: 7,75%-18,95%. Effektiv ränta: 8,19% - 20,88%.

 • En kreditupplysning görs hos Bisnode för att vi ska kunna ge dig det bästa låneerbjudandet och även se till så att vi inte utsätter dig för några onödiga ekonomiska risker.
 • I samband med uppläggningen av lånet tar vi ut en uppläggningsavgift på 350 kronor. Aviseringsavgift förekommer om du väljer att ta emot din betalningsavi på annat sätt än via autogiro. Väljer du att motta din betalningsavi på papper tillkommer en kostnad på 45 kronor. Väljer du e-faktura tillkommer en kostnad på 20 kronor. Ansökan till e-faktura görs via din internetbank. För att slippa onödiga kostnader så rekommenderar vi dig att ansluta till autogiro. Detta gör du enkelt på Mina sidor efter att du har signerat ditt låneerbjudande.

 • Så snart du har skickat in din ansökan så behandlas den av vårt ansökningssystem. Kan vi godkänna det önskade lånet så presenteras ett låneerbjudande. Detta låneerbjudande är aktivt i 30 dagar. Först när du har signerat låneerbjudandet med BankID gör vi en utbetalning till dig. Utbetalning tar vanligtvis 1-3 bankdagar, beroende på mottagande bank. Utbetalning görs endast till det bankkonto som du uppgett i ansökan.

 • I vissa fall behöver vi mer information för att kunna fatta beslut på en låneansökan, då skickar vi ut en inbjudan till inkomstverifiering. Det säkrar även att du får det bästa låneerbjudandet och ser till att du inte utsätts för onödiga ekonomiska risker. Genom Kreditz loggar du enkelt in på din bank (med BankID) för att hämta din ekonomiska information. Det tar mindre än 1 minut och påverkar inte din kreditvärdighet. Inga personuppgifter sparas av Kreditz och all data raderas direkt efter att den har överförts till Wästgöta Finans. Läs mer här!

 • Önskar du mer information kring din ansökan, kan du kontakta oss på kundtjänst via mejl: info@wastgotafinans.se. För att vi ska kunna besvara dina frågor kring din ansökan är det viktigt att du skickar med det referensnummer som din ansökan fick.
 • Inom 14 dagar efter att du har signerat våra lånevillkor har du möjlighet att utnyttja din lagstadgade ångerrätt. För att kunna utnyttja din ångerrätt behöver du inom 14 dagar meddela vår kundtjänst.

 • Nej, det finns inte möjlighet att förhandla sig till en bättre ränta. Utifrån de uppgifter du lämnat i samband med din ansökan och resultatet av kreditupplysningen ger vi dig bästa möjliga individuella ränta.
 • I din betalplan som du ser på Mina sidor kan du se när det är dags att göra din första inbetalning till oss.
 • Din betalningsavi skickas ut i mitten av varje månad. Den aviseras på det sätt som du valt, antingen via autogiro, e-faktura eller pappersfaktura. Saknar vi inbetalning från föregående månad så skickas en påminnelse ut i början av nästkommande månad. Påminnelse skickas alltid ut per post.
 • För mer information kring att förlänga din återbetalningstid ber vi dig att kontakta kundtjänst via mejl: info@wastgotafinans.se. Glöm inte att uppge ditt kontoreferensnummer.