Samla lån
Privatlån Koll på lånorden

Samla dina lån

Privatlån Koll på lånorden

I dag är det vanligt att man lånar pengar till olika saker, som till exempel utbyggnad av boendet, en större bil till familjen, vinterresan eller drömbröllopet. I många fall kan du lösa flera lån genom att samla lån på ett ställe. På så sätt får du både lägre kostnader och bättre koll på ditt lån.

Vi hjälper dig med ett samlingslån.

För att det så enkelt och tryggt som möjligt hjälper vi dig att betala av de lån du vill samla. 

Det du behöver göra innan du går vidare och tar ett samlingslån, är att se över vilka lån och utgifter du har idag. Samt veta vad totalsumman är för de lån och krediter du vill samla.

 • När du ansöka om lån på vår webb väljer du syfte Samla lån i steg 2.

 • Nu visas fält för första lånet du vill samla. Fyll i långivare, bankgiro, belopp och referens. Sedan trycker du på lägg till nytt lån (+).

 • När du fyllt i den lån du vill samla så klickar du nästa och fortsätter din låneansökan.

Nu kan du enkelt se hur mycket du behöver låna och om du får en lägre månadskostnad genom att endast ha ett större lån, vilket är troligt.

Fördelar med att samla dina lån till ett större samlingslån

 • Få en lägre ränta och en mindre månadskostnad

  Bättre ränta och lägre månadskostnad. Med flera lån från olika kreditgivare är ofta räntan på ett eller flera lån onödigt hög och skulle kunna sänkas. Om alla lån och krediter samlas ihop blir den nya räntan ofta lägre än snitträntan hos olika kreditgivare och därmed blir också månadskostnaden lägre.

 • Bättre kreditvärdighet

  Bättre kreditvärdighet. För varje lån eller kreditansökan du gör, skickas en förfrågan om kreditupplysning till något av de kreditupplysningsbolag vi har i Sverige. Långivare har koll och direktkontakt med kreditupplysningsbolagen som kan påverka kreditvärdigheten negativt. Undvik många förfrågningar och samla dina lån på ett ställe.

 • Öka dina valmöjligheter

  Fler valmöjligheter. Om du får ner månadskostnaden ökar dina valmöjligheter, liksom din frihet. Du kan då välja att amortera och bli skuldfri tidigare, eller spara ihop en buffert för din nästa investering.

Vanliga frågor

Här svarar vi på era vanligaste frågor kring våra lån.

 • Vi erbjuder privatlån, vilket innebär att du kan låna till vad som helst, utan krav på att något behöver pantsättas som säkerhet. Lånet är ett så kallat annuitetslån utan säkerhet och löper med rörlig ränta. En betalplan läggs upp, så att du alltid betalar ett lika stort belopp varje månad, ränta och amortering.

 • Hos oss finns det möjlighet att ansöka om lån mellan 30 000 kronor till 200 000 kronor. Du kan låna till vad du vill, och du kan välja återbetalningstid mellan 2-10 år.

 • För att kunna ansöka om ett privatlån hos oss ska du ha fyllt 18 år och ha en fast inkomst. Du måste också vara folkbokförd i Sverige och inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.
 • Ansökan genomför du enkelt här på vår hemsida. I samband med din låneansökan behöver du kunna legitimera dig med mobilt BankID eller BankID på fil. Får du ett låneerbjudande signerar du även det med ditt BankID.

 • Utifrån de uppgifter som du skickar in med din ansökan, samt utifrån den kreditupplysning som görs får du ett individuellt låneerbjudande. Vårt räntespann är mellan: 7,75%-18,95%. Effektiv ränta: 8,19% - 20,88%.

 • En kreditupplysning görs hos Bisnode för att vi ska kunna ge dig det bästa låneerbjudandet och även se till så att vi inte utsätter dig för några onödiga ekonomiska risker.
 • I samband med uppläggningen av lånet tar vi ut en uppläggningsavgift på 350 kronor. Aviseringsavgift förekommer om du väljer att ta emot din betalningsavi på annat sätt än via autogiro. Väljer du att motta din betalningsavi på papper tillkommer en kostnad på 45 kronor. Väljer du e-faktura tillkommer en kostnad på 20 kronor. Ansökan till e-faktura görs via din internetbank. För att slippa onödiga kostnader så rekommenderar vi dig att ansluta till autogiro. Detta gör du enkelt på Mina sidor efter att du har signerat ditt låneerbjudande.

 • Så snart du har skickat in din ansökan så behandlas den av vårt ansökningssystem. Kan vi godkänna det önskade lånet så presenteras ett låneerbjudande. Detta låneerbjudande är aktivt i 30 dagar. Först när du har signerat låneerbjudandet med BankID gör vi en utbetalning till dig. Utbetalning tar vanligtvis 1-3 bankdagar, beroende på mottagande bank. Utbetalning görs endast till det bankkonto som du uppgett i ansökan.

 • I vissa fall behöver vi mer information för att kunna fatta beslut på en låneansökan, då skickar vi ut en inbjudan till inkomstverifiering. Det säkrar även att du får det bästa låneerbjudandet och ser till att du inte utsätts för onödiga ekonomiska risker. Genom Kreditz loggar du enkelt in på din bank (med BankID) för att hämta din ekonomiska information. Det tar mindre än 1 minut och påverkar inte din kreditvärdighet. Inga personuppgifter sparas av Kreditz och all data raderas direkt efter att den har överförts till Wästgöta Finans. Läs mer här!

 • Önskar du mer information kring din ansökan, kan du kontakta oss på kundtjänst via mejl: info@wastgotafinans.se. För att vi ska kunna besvara dina frågor kring din ansökan är det viktigt att du skickar med det referensnummer som din ansökan fick.
 • Inom 14 dagar efter att du har signerat våra lånevillkor har du möjlighet att utnyttja din lagstadgade ångerrätt. För att kunna utnyttja din ångerrätt behöver du inom 14 dagar meddela vår kundtjänst.

 • Nej, det finns inte möjlighet att förhandla sig till en bättre ränta. Utifrån de uppgifter du lämnat i samband med din ansökan och resultatet av kreditupplysningen ger vi dig bästa möjliga individuella ränta.
 • I din betalplan som du ser på Mina sidor kan du se när det är dags att göra din första inbetalning till oss.

 • Din betalningsavi skickas ut i mitten av varje månad. Den aviseras på det sätt som du valt, antingen via autogiro, e-faktura eller pappersfaktura. Saknar vi inbetalning från föregående månad så skickas en påminnelse ut i början av nästkommande månad. Påminnelse skickas alltid ut per post.
 • För mer information kring att förlänga din återbetalningstid ber vi dig att kontakta kundtjänst via mejl: info@wastgotafinans.se. Glöm inte att uppge ditt kontoreferensnummer.