MC-lån och köra egen motorcykel
Motorcykel Fordon

MC-lån och köra egen motorcykel

Motorcykel Fordon

Det är frihet att köra motorcykel. Du kan glida lätt fram genom trafiken, njuta av ljuset och naturen, kan stanna på platser där bilar inte kan ta sig fram och du slipper fastna i långa bilköer. Vare sig du behöver låna till hela, eller delar av beloppet så kan vi hjälpa dig med finansiering. Ett mc-lån är inte långt borta.

Snabb information om att låna till motorcykel

 • Du får själv avgöra från vem du vill köpa av

 • Du kan låna mellan 30 000 och 200 000 kronor

 • Lånet är ett privatlån och räntan sätts individuellt

Så här ansöker du om ett lån

 1. Ansök direkt här på webben

 2. Blir ansökan godkänd direkt så blir får du ett låneerbjudande, med individuell ränta

 3. Acceptera låneerbjudandet genom att signera med mobilt BankID

 4. Vi betalar ut pengar till dig inom 1-3 bankdagar

Hur fungerar ett mc-lån utan kontantinsats?

När du lånar till motorcykel hos oss så är det ett privatlån. Det innebär att du inte behöver varken kontantinsats eller säkerhet för lånet. Får du pengar över efter köpet kan du enkelt betala av en del av lånet eller köpa viktig säkerhetsutrustning.

Glöm inte att köpa bra säkerhetsutrustning!

Friheten att köra motorcykel har sitt pris. Du blir mer utsatt om en olycka sker. Därför ska alltid säkerheten komma först och du ska vara förberedd och välklädd när du ska åka motorcykel. Här nedan listar vi upp säkerhetsutrustning som används när du kör motorcykel.

Hjälm

I Sverige är det lag på att använda hjälm när du kör motorcykel och lagen omfattar även passagerare. En hjälm måste godkänd inom EU:s riktlinjer. Det finns flera olika varianter på hjälmar men det som skyddar allra bäst är integralhjälmen. När du köper en hjälm ska du se till att:

 • Formen och storleken måste passa bra och får inte vara för stor

 • Hjälmen är godkänd och är en säker modell

 • Du känner dig bekväm med modellen och funktionerna

Du ska undvika att köpa en begagnad hjälm då det kan finnas skador som inte syns. En skadad hjälm skyddar inte lika bra vid smäll, en onödig risk att ta.

Mc-kläder och skydd

När du köper motorcykelkläder finns det med integrerade skydd eller utan, då får du köpa till skydden löst. 

De skydd som finns insydda är ryggskydd, knäskydd, armbågsskydd eller liknande. Det kan vara lösa delar som till exempel jacka och byxor eller en overall.

Om du väljer att köpa lösa skydd istället för insydda så kan du köpa skydd som är mer anpassade för just dig och din körstil. 

Handskar

Händerna är ömtåliga och vid en vurpa kan de bli rejält skadade. Även om det inte är lag på att använda handskar så är det rekommenderat.

När du väljer handskar så ska du välja några som är gjorda av bra slitstarkt material som skinn eller syntetmaterial. Handskarna ska vara försedda med kevlarförstärkning. Detta för att händerna ska glida över marken vid en eventuell vurpa.

Handskarna är också ett skydd mot kyla, regn, stenskott, insekter och andra djur eller föremål. Ett bra tips är att köpa flera par handskar för olika årstider eller väder.

Mc-stövlar

Fötter och underben är också något som är utsatt vid en eventuell olycka. Det finns många olika varianter på stövlar för att passa din stil. 

Om du vill kunna gå mycket i din stövlar är det bra om de är bekväma och har en passform som inte ger skoskav. Precis som med handskar så ska stövlarna även skydda mot vatten, kyla och vind. Prova olika stövlar och skor i butik och fråga om råd.

Reflexer

Det är viktigt att synas i trafiken, se därför till att dina kläder och din motorcykel är försedd med reflexer. En reflexväst är smidig och enkel samt att den enkelt kan bytas ut när den är förbrukar och inte fungerar lika bra längre.

Vanliga frågor

Här svarar vi på era vanligaste frågor kring våra lån.

 • Vi erbjuder privatlån, vilket innebär att du kan låna till vad som helst, utan krav på att något behöver pantsättas som säkerhet. Lånet är ett så kallat annuitetslån utan säkerhet och löper med rörlig ränta. En betalplan läggs upp, så att du alltid betalar ett lika stort belopp varje månad, ränta och amortering.

 • Hos oss finns det möjlighet att ansöka om lån mellan 30 000 kronor till 200 000 kronor. Du kan låna till vad du vill, och du kan välja återbetalningstid mellan 2-10 år.

 • För att kunna ansöka om ett privatlån hos oss ska du ha fyllt 18 år och ha en fast inkomst. Du måste också vara folkbokförd i Sverige och inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.
 • Ansökan genomför du enkelt här på vår hemsida. I samband med din låneansökan behöver du kunna legitimera dig med mobilt BankID eller BankID på fil. Får du ett låneerbjudande signerar du även det med ditt BankID.

 • Utifrån de uppgifter som du skickar in med din ansökan, samt utifrån den kreditupplysning som görs får du ett individuellt låneerbjudande. Vårt räntespann är mellan: 7,75%-18,95%. Effektiv ränta: 8,19% - 20,88%.

 • En kreditupplysning görs hos Bisnode för att vi ska kunna ge dig det bästa låneerbjudandet och även se till så att vi inte utsätter dig för några onödiga ekonomiska risker.
 • I samband med uppläggningen av lånet tar vi ut en uppläggningsavgift på 350 kronor. Aviseringsavgift förekommer om du väljer att ta emot din betalningsavi på annat sätt än via autogiro. Väljer du att motta din betalningsavi på papper tillkommer en kostnad på 45 kronor. Väljer du e-faktura tillkommer en kostnad på 20 kronor. Ansökan till e-faktura görs via din internetbank. För att slippa onödiga kostnader så rekommenderar vi dig att ansluta till autogiro. Detta gör du enkelt på Mina sidor efter att du har signerat ditt låneerbjudande.

 • Så snart du har skickat in din ansökan så behandlas den av vårt ansökningssystem. Kan vi godkänna det önskade lånet så presenteras ett låneerbjudande. Detta låneerbjudande är aktivt i 30 dagar. Först när du har signerat låneerbjudandet med BankID gör vi en utbetalning till dig. Utbetalning tar vanligtvis 1-3 bankdagar, beroende på mottagande bank. Utbetalning görs endast till det bankkonto som du uppgett i ansökan.

 • I vissa fall behöver vi mer information för att kunna fatta beslut på en låneansökan, då skickar vi ut en inbjudan till inkomstverifiering. Det säkrar även att du får det bästa låneerbjudandet och ser till att du inte utsätts för onödiga ekonomiska risker. Genom Kreditz loggar du enkelt in på din bank (med BankID) för att hämta din ekonomiska information. Det tar mindre än 1 minut och påverkar inte din kreditvärdighet. Inga personuppgifter sparas av Kreditz och all data raderas direkt efter att den har överförts till Wästgöta Finans. Läs mer här!

 • Önskar du mer information kring din ansökan, kan du kontakta oss på kundtjänst via mejl: info@wastgotafinans.se. För att vi ska kunna besvara dina frågor kring din ansökan är det viktigt att du skickar med det referensnummer som din ansökan fick.
 • Inom 14 dagar efter att du har signerat våra lånevillkor har du möjlighet att utnyttja din lagstadgade ångerrätt. För att kunna utnyttja din ångerrätt behöver du inom 14 dagar meddela vår kundtjänst.

 • Nej, det finns inte möjlighet att förhandla sig till en bättre ränta. Utifrån de uppgifter du lämnat i samband med din ansökan och resultatet av kreditupplysningen ger vi dig bästa möjliga individuella ränta.
 • I din betalplan som du ser på Mina sidor kan du se när det är dags att göra din första inbetalning till oss.

 • Din betalningsavi skickas ut i mitten av varje månad. Den aviseras på det sätt som du valt, antingen via autogiro, e-faktura eller pappersfaktura. Saknar vi inbetalning från föregående månad så skickas en påminnelse ut i början av nästkommande månad. Påminnelse skickas alltid ut per post.
 • För mer information kring att förlänga din återbetalningstid ber vi dig att kontakta kundtjänst via mejl: info@wastgotafinans.se. Glöm inte att uppge ditt kontoreferensnummer.