https://www.wastgotafinans.se/lasvart/lana-till-sommarstuga/
Bostad

Låna till sommarstuga

Bostad

Det är frihet att kunna ha sin egen sommarstuga. Drömmen om att äga en egen sommarstuga där du kan plocka frukt från träden och sätta upp fikaplats under grenarna. Kanske ha en egen grönsaksodling. Vill du köpa en sommarstuga och behöver låna pengar? Hos Wästgöta Finans kan du låna från 30 000 till 200 000 kr utan säkerhet.

Snabb information om lån till sommarstuga

 • Du får själv avgöra från vem du vill köpa av.

 • Pengarna kan användas hur du vill.

 • Du kan låna mellan 30 000 och 200 000 kronor.

 • Lånet är ett privatlån och räntan sätts individuellt.

Så här ansöker du om lån till sommarstuga

 1. Ansök direkt här på webben.

 2. Blir ansökan godkänd direkt så blir får du ett låneerbjudande, med individuell ränta.

 3. Acceptera låneerbjudandet genom att signera med mobilt BankID.

 4. Vi betalar ut pengar till dig inom 1-3 bankdagar.

Hur fungerar ett lån till sommarstuga utan kontantinsats?

Du skickar in ansökan via vår hemsida och får du godkänt presenteras direkt ett erbjudande till dig. Detta fungerar som ett lånelöfte och är kvar i minst en månads tid. Du vet nu att du har möjlighet att acceptera lånet. Du kan göra det direkt eller avvakta tills du till exempel vunnit en budgivning. Om du lånar pengar och inte får sommarstugan kan du återbetala lånet.

När du fått klartecken att få köpa en sommarstuga, kan du använda summan du lånar till hela eller en del av kostnaden. Att äga en stuga eller ett hus innebär alltid kringkostnader som renoveringar, gräsklippare, målarfärg och kanske inredning.

Tänk på detta när du köper en sommarstuga

1. Åk på visningar av sommarstugor!

Du kommer lära dig massor på att åka på visningar. Du kommer inse vad det är du tycker är viktigt och vad som ska prioriteras. Hur ska området vara? Finns det vatten nära? Hur är det att resa till stugan? Finns det kommunalt avlopp etc?

2. Är stugan isolerad?

Du kanske vill kunna använda stugan även på vinterhalvåret eller en dag kanske flytta ut till stugan? Då behöver stugan vara isolerad för vinter och ha ett uppvärmningssystem som fungerar bra. 

3. Besiktiga huset!

Anlita en oberoende besiktningsman som med goda expertiskunskaper kan granska huset för att finna defekter och dolda fel som ägaren måste åtgärda.

4. Hyr en stuga först!

Har du inte erfarenheten av att bo i stuga under sommaren kan du hyra en stuga för att verkligen känna efter om det är din grej. Kanske du till och med har möjligheten att hyra den stugan du är intresserad av.

5. Gör en budget!

Det finns en del kringkostnader som tillkommer när du nyttjar en sommarstuga. Börja skriva en budget så du får en bra överblick över dessa kostnader. 

 • Resekostnader

 • El

 • Uppvärmning

 • Vatten

 • Sophämtning

 • Vägavgifter 

 • Försäkringar

 • Avloppskostnader

Det kan vara bra att skilja på kostnader som gäller året om och de som bara uppstår när du nyttjar sommarstugan. Vill du låna till sommarstuga kan du testa vår lånekalkylator nedan, för att se exempel på kostnad.

Vanliga frågor

Här svarar vi på era vanligaste frågor kring våra lån.

 • Vi erbjuder privatlån, vilket innebär att du kan låna till vad som helst, utan krav på att något behöver pantsättas som säkerhet. Lånet är ett så kallat annuitetslån utan säkerhet och löper med rörlig ränta. En betalplan läggs upp, så att du alltid betalar ett lika stort belopp varje månad, ränta och amortering.

 • Hos oss finns det möjlighet att ansöka om lån mellan 30 000 kronor till 200 000 kronor. Du kan låna till vad du vill, och du kan välja återbetalningstid mellan 2-10 år.

 • För att kunna ansöka om ett privatlån hos oss ska du ha fyllt 18 år och ha en fast inkomst. Du måste också vara folkbokförd i Sverige och inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.
 • Ansökan genomför du enkelt här på vår hemsida. I samband med din låneansökan behöver du kunna legitimera dig med mobilt BankID eller BankID på fil. Får du ett låneerbjudande signerar du även det med ditt BankID.

 • Utifrån de uppgifter som du skickar in med din ansökan, samt utifrån den kreditupplysning som görs får du ett individuellt låneerbjudande. Vårt räntespann är mellan: 7,75%-18,95%. Effektiv ränta: 8,19% - 20,88%.

 • En kreditupplysning görs hos Bisnode för att vi ska kunna ge dig det bästa låneerbjudandet och även se till så att vi inte utsätter dig för några onödiga ekonomiska risker.
 • I samband med uppläggningen av lånet tar vi ut en uppläggningsavgift på 350 kronor. Aviseringsavgift förekommer om du väljer att ta emot din betalningsavi på annat sätt än via autogiro. Väljer du att motta din betalningsavi på papper tillkommer en kostnad på 45 kronor. Väljer du e-faktura tillkommer en kostnad på 20 kronor. Ansökan till e-faktura görs via din internetbank. För att slippa onödiga kostnader så rekommenderar vi dig att ansluta till autogiro. Detta gör du enkelt på Mina sidor efter att du har signerat ditt låneerbjudande.

 • Så snart du har skickat in din ansökan så behandlas den av vårt ansökningssystem. Kan vi godkänna det önskade lånet så presenteras ett låneerbjudande. Detta låneerbjudande är aktivt i 30 dagar. Först när du har signerat låneerbjudandet med BankID gör vi en utbetalning till dig. Utbetalning tar vanligtvis 1-3 bankdagar, beroende på mottagande bank. Utbetalning görs endast till det bankkonto som du uppgett i ansökan.

 • I vissa fall behöver vi mer information för att kunna fatta beslut på en låneansökan, då skickar vi ut en inbjudan till inkomstverifiering. Det säkrar även att du får det bästa låneerbjudandet och ser till att du inte utsätts för onödiga ekonomiska risker. Genom Kreditz loggar du enkelt in på din bank (med BankID) för att hämta din ekonomiska information. Det tar mindre än 1 minut och påverkar inte din kreditvärdighet. Inga personuppgifter sparas av Kreditz och all data raderas direkt efter att den har överförts till Wästgöta Finans. Läs mer här!

 • Önskar du mer information kring din ansökan, kan du kontakta oss på kundtjänst via mejl: info@wastgotafinans.se. För att vi ska kunna besvara dina frågor kring din ansökan är det viktigt att du skickar med det referensnummer som din ansökan fick.
 • Inom 14 dagar efter att du har signerat våra lånevillkor har du möjlighet att utnyttja din lagstadgade ångerrätt. För att kunna utnyttja din ångerrätt behöver du inom 14 dagar meddela vår kundtjänst.

 • Nej, det finns inte möjlighet att förhandla sig till en bättre ränta. Utifrån de uppgifter du lämnat i samband med din ansökan och resultatet av kreditupplysningen ger vi dig bästa möjliga individuella ränta.
 • I din betalplan som du ser på Mina sidor kan du se när det är dags att göra din första inbetalning till oss.
 • Din betalningsavi skickas ut i mitten av varje månad. Den aviseras på det sätt som du valt, antingen via autogiro, e-faktura eller pappersfaktura. Saknar vi inbetalning från föregående månad så skickas en påminnelse ut i början av nästkommande månad. Påminnelse skickas alltid ut per post.
 • För mer information kring att förlänga din återbetalningstid ber vi dig att kontakta kundtjänst via mejl: info@wastgotafinans.se. Glöm inte att uppge ditt kontoreferensnummer.