
Låna till husvagn utan kontantinsats
Drömmer du om att äga en egen husvagn för att kunna njuta av friheten och campingäventyret? Att åka på husvagnssemester är ett av de mest populära sätten att semestra på i Sverige. Behöver du låna till husvagn? Hos Wästgöta Finans är ett husvagnslån ett privatlån utan kontantinsats och du kan du låna från 30 000 till 200 000 kr utan säkerhet.
Snabb information om att låna till husvagn
-
Du avgör själv vem du vill köpa husvagnen av.
-
Du kan låna från 30 000 till 200 000 kronor.
-
Husvagnslånet är ett privatlån utan säkerhet och räntan sätts individuellt.
Så här ansöker du om lån till husvagn
Att låna till husvagn av oss är enkelt.
-
Blir din ansökan godkänd får du direkt ett låneerbjudande med individuell ränta.
-
Acceptera låneerbjudandet genom att signera med mobilt BankID.
-
Vi betalar ut pengarna till dig inom 1-3 bankdagar.
Hur fungerar det att låna till husvagn utan kontantinsats?
När du lånar till husvagn av oss är det ett privatlån utan kontantinsats. Det innebär att du fritt kan välja hur och var du gör ditt köp. Du kan använda lånet till att betala hela eller en del av köpesumman. Om du får pengar över kan du använda det till de kringkostnader som kan uppstå vid ett köp, som till exempel ny inredning eller reparationer.
Att tänka på när du ska köpa en husvagn
1. Storlek
Större husvagnar kan erbjuda en lyxnivå som inte finns i mindre husvagnar, vilket ger dig större bäddar, rymligare tvättmöjligheter och ett mer generöst utrustat kök. Gillar du att bjuda in gäster så är det bra att ha gott om utrymme.
Nackdelen är att du kommer att behöva en mycket större och kraftigare bil för att dra en större husvagn, samt att den blir svårare att manövrera både på vägen och på campingen. Kontrollera den maximala dragvikten på din bil.
Tips! Ett enkelt sätt att öka utrymmet i din husvagn är att använda ett förtält eller en smidig markis.
2. Gör din research
Ta reda på så mycket du kan om husvagnen. Vad kostar den att försäkra? Finns det vanliga problem som måste kontrolleras? Vilka olika varianter finns det?
3. Checklista inför köp
Innan du kontaktar säljaren är det bra att ha en lista med saker som ska kollas. Här är förslag på saker att kontrollera:
-
Kontrollera om det finns fukt
En av de viktigaste kontrollerna du ska göra på en begagnad husvagn är om den är fuktskadad. Sådana skador kan bli dyra att reparera och i vissa fall kan det kosta mer än husvagnen. Om du kan känna en fukt- och mögel-odör ska du vara försiktig. Kontrollera hörn, sänglådor och skåp. Kontrollera också den yttre tätningen runt chassit och fönsterkarmarna genom att trycka nära skarven; dålig tätning kommer snart att leda till fuktproblem. Leta efter eventuella yttre skador som kan orsaka vatteninträngning. Känns golv svampigt är det ett varningstecken.
-
Kontrollera dörrar och fönster
Kontrollera dörren så att lås och gångjärn är säkra och att allt rör sig fritt. Se till att dörren har vattentät passform hela vägen. Kontrollera också passningen på alla fönster och takventiler. Leta efter sprickor i plastfönster och inre kondens i dubbelglasade enheter. Att byta sådana delar kommer sannolikt att vara dyrt för alla husvagnar och äldre husvagnar kan det dessutom vara svårt att hitta reservdelar till.
-
Kontrollera chassit
Det är viktigt att kontrollera chassits, påhängningens och upphängningens skick eftersom reparationer eller byten kan vara dyra. Se upp för korrosion på chassit. Leta efter tecken på ny färg eller lack som kan dölja något. Kontrollera att jockeyhjulet går upp och ner utan problem och att det roterar fritt. Se till så att påhängningen rör sig fritt. Kontrollera att alla fällben går att veva upp och ner fritt. Kontrollera att handbromsen är effektiv och att mekanismen rör sig fritt. Kontrollera eventuella fettnipplar så de inte har glömts bort.
-
Kontrollera gas och elektricitet
Kontrollera gas- och elsystemets skick. Om du är osäker, anlita ett proffs för att kolla dem eftersom felaktiga system kan vara livsfarliga. Se upp med tecken på gör-det-själv-jobb på dessa system.
-
Fixa tillbehören
När du har köpt din husvagn kan det komma en hel del extrakostnader när du ska utrusta den med alla "bra-att-ha"-tillbehör. Men om en husvagn redan har den utrustningen är det värt att betala lite extra för att spara tid och framtida utgifter. Kolla om det följer med fritidsbatterier, batteriladdare, gasflaskor, elektriska anslutningar, påhängslås, TV-utrustning m.m. Att få ett förtält eller en markis inkluderad är särskilt värdefullt.
4. Kontrollera historiken
Ta reda på så mycket du kan om husvagnens historik. Helst bör det finnas en servicebok samt kvitton och fakturor. Ett bra sätt att få reda på skicket är att kolla i tidigare besiktningsprotokoll. Du ska också se till att du får bekräftat hur gammal husvagnen är.
5. Var en bra köpare
Kom i tid för din visning och ta hem husvagnen snabbt. Om du behöver låna pengar så ska du se till att du fått ett låneerbjudande innan du åker och tittar på husvagnen. Kom överens om en betalningsmetod som är säker och passar båda. Det bästa sättet att kunna få ner priset är att ha möjligheten att frakta den snabbt.