Låna till husvagn
Fordon Bil

Låna till husvagn utan kontantinsats

Fordon Bil

Drömmer du om att äga en egen husvagn för att kunna njuta av friheten och campingäventyret? Att åka på husvagnssemester är ett av de mest populära sätten att semestra på i Sverige. Behöver du låna till husvagn? Hos Wästgöta Finans är ett husvagnslån ett privatlån utan kontantinsats och du kan du låna från 30 000 till 200 000 kr utan säkerhet.

Snabb information om att låna till husvagn

 • Du avgör själv vem du vill köpa husvagnen av.

 • Du kan låna från 30 000 till 200 000 kronor.

 • Husvagnslånet är ett privatlån utan säkerhet och räntan sätts individuellt.

Så här ansöker du om lån till husvagn

Att låna till husvagn av oss är enkelt.

 1. Ansök om att låna till husvagn direkt här på webben

 2. Blir din ansökan godkänd får du direkt ett låneerbjudande med individuell ränta.

 3. Acceptera låneerbjudandet genom att signera med mobilt BankID.

 4. Vi betalar ut pengarna till dig inom 1-3 bankdagar.

Hur fungerar det att låna till husvagn utan kontantinsats?

När du lånar till husvagn av oss är det ett privatlån utan kontantinsats. Det innebär att du fritt kan välja hur och var du gör ditt köp. Du kan använda lånet till att betala hela eller en del av köpesumman. Om du får pengar över kan du använda det till de kringkostnader som kan uppstå vid ett köp, som till exempel ny inredning eller reparationer.

Att tänka på när du ska köpa en husvagn

1. Storlek

Större husvagnar kan erbjuda en lyxnivå som inte finns i mindre husvagnar, vilket ger dig större bäddar, rymligare tvättmöjligheter och ett mer generöst utrustat kök. Gillar du att bjuda in gäster så är det bra att ha gott om utrymme.

Nackdelen är att du kommer att behöva en mycket större och kraftigare bil för att dra en större husvagn, samt att den blir svårare att manövrera både på vägen och på campingen. Kontrollera den maximala dragvikten på din bil.

Tips! Ett enkelt sätt att öka utrymmet i din husvagn är att använda ett förtält eller en smidig markis.

2. Gör din research

Ta reda på så mycket du kan om husvagnen. Vad kostar den att försäkra? Finns det vanliga problem som måste kontrolleras? Vilka olika varianter finns det?

3. Checklista inför köp

Innan du kontaktar säljaren är det bra att ha en lista med saker som ska kollas. Här är förslag på saker att kontrollera:

 • Kontrollera om det finns fukt

En av de viktigaste kontrollerna du ska göra på en begagnad husvagn är om den är fuktskadad. Sådana skador kan bli dyra att reparera och i vissa fall kan det kosta mer än husvagnen. Om du kan känna en fukt- och mögel-odör ska du vara försiktig. Kontrollera hörn, sänglådor och skåp. Kontrollera också den yttre tätningen runt chassit och fönsterkarmarna genom att trycka nära skarven; dålig tätning kommer snart att leda till fuktproblem. Leta efter eventuella yttre skador som kan orsaka vatteninträngning. Känns golv svampigt är det ett varningstecken.

 • Kontrollera dörrar och fönster

Kontrollera dörren så att lås och gångjärn är säkra och att allt rör sig fritt. Se till att dörren har vattentät passform hela vägen. Kontrollera också passningen på alla fönster och takventiler. Leta efter sprickor i plastfönster och inre kondens i dubbelglasade enheter. Att byta sådana delar kommer sannolikt att vara dyrt för alla husvagnar och äldre husvagnar kan det dessutom vara svårt att hitta reservdelar till.

 • Kontrollera chassit

Det är viktigt att kontrollera chassits, påhängningens och upphängningens skick eftersom reparationer eller byten kan vara dyra. Se upp för korrosion på chassit. Leta efter tecken på ny färg eller lack som kan dölja något. Kontrollera att jockeyhjulet går upp och ner utan problem och att det roterar fritt. Se till så att påhängningen rör sig fritt. Kontrollera att alla fällben går att veva upp och ner fritt. Kontrollera att handbromsen är effektiv och att mekanismen rör sig fritt. Kontrollera eventuella fettnipplar så de inte har glömts bort.

 • Kontrollera gas och elektricitet

Kontrollera gas- och elsystemets skick. Om du är osäker, anlita ett proffs för att kolla dem eftersom felaktiga system kan vara livsfarliga. Se upp med tecken på gör-det-själv-jobb på dessa system.

 • Fixa tillbehören

När du har köpt din husvagn kan det komma en hel del extrakostnader när du ska utrusta den med alla "bra-att-ha"-tillbehör. Men om en husvagn redan har den utrustningen är det värt att betala lite extra för att spara tid och framtida utgifter. Kolla om det följer med fritidsbatterier, batteriladdare, gasflaskor, elektriska anslutningar, påhängslås, TV-utrustning m.m. Att få ett förtält eller en markis inkluderad är särskilt värdefullt.

4. Kontrollera historiken

Ta reda på så mycket du kan om husvagnens historik. Helst bör det finnas en servicebok samt kvitton och fakturor. Ett bra sätt att få reda på skicket är att kolla i tidigare besiktningsprotokoll. Du ska också se till att du får bekräftat hur gammal husvagnen är.

5. Var en bra köpare

Kom i tid för din visning och ta hem husvagnen snabbt. Om du behöver låna pengar så ska du se till att du fått ett låneerbjudande innan du åker och tittar på husvagnen. Kom överens om en betalningsmetod som är säker och passar båda. Det bästa sättet att kunna få ner priset är att ha möjligheten att frakta den snabbt.

Vanliga frågor

Här svarar vi på era vanligaste frågor kring våra lån.

 • Vi erbjuder privatlån, vilket innebär att du kan låna till vad som helst, utan krav på att något behöver pantsättas som säkerhet. Lånet är ett så kallat annuitetslån utan säkerhet och löper med rörlig ränta. En betalplan läggs upp, så att du alltid betalar ett lika stort belopp varje månad, ränta och amortering.

 • Hos oss finns det möjlighet att ansöka om lån mellan 30 000 kronor till 200 000 kronor. Du kan låna till vad du vill, och du kan välja återbetalningstid mellan 2-10 år.

 • För att kunna ansöka om ett privatlån hos oss ska du ha fyllt 18 år och ha en fast inkomst. Du måste också vara folkbokförd i Sverige och inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.
 • Ansökan genomför du enkelt här på vår hemsida. I samband med din låneansökan behöver du kunna legitimera dig med mobilt BankID eller BankID på fil. Får du ett låneerbjudande signerar du även det med ditt BankID.

 • Utifrån de uppgifter som du skickar in med din ansökan, samt utifrån den kreditupplysning som görs får du ett individuellt låneerbjudande. Vårt räntespann är mellan: 7,75%-18,95%. Effektiv ränta: 8,19% - 20,88%.

 • En kreditupplysning görs hos Bisnode för att vi ska kunna ge dig det bästa låneerbjudandet och även se till så att vi inte utsätter dig för några onödiga ekonomiska risker.
 • I samband med uppläggningen av lånet tar vi ut en uppläggningsavgift på 350 kronor. Aviseringsavgift förekommer om du väljer att ta emot din betalningsavi på annat sätt än via autogiro. Väljer du att motta din betalningsavi på papper tillkommer en kostnad på 45 kronor. Väljer du e-faktura tillkommer en kostnad på 20 kronor. Ansökan till e-faktura görs via din internetbank. För att slippa onödiga kostnader så rekommenderar vi dig att ansluta till autogiro. Detta gör du enkelt på Mina sidor efter att du har signerat ditt låneerbjudande.

 • Så snart du har skickat in din ansökan så behandlas den av vårt ansökningssystem. Kan vi godkänna det önskade lånet så presenteras ett låneerbjudande. Detta låneerbjudande är aktivt i 30 dagar. Först när du har signerat låneerbjudandet med BankID gör vi en utbetalning till dig. Utbetalning tar vanligtvis 1-3 bankdagar, beroende på mottagande bank. Utbetalning görs endast till det bankkonto som du uppgett i ansökan.

 • I vissa fall behöver vi mer information för att kunna fatta beslut på en låneansökan, då skickar vi ut en inbjudan till inkomstverifiering. Det säkrar även att du får det bästa låneerbjudandet och ser till att du inte utsätts för onödiga ekonomiska risker. Genom Kreditz loggar du enkelt in på din bank (med BankID) för att hämta din ekonomiska information. Det tar mindre än 1 minut och påverkar inte din kreditvärdighet. Inga personuppgifter sparas av Kreditz och all data raderas direkt efter att den har överförts till Wästgöta Finans. Läs mer här!

 • Önskar du mer information kring din ansökan, kan du kontakta oss på kundtjänst via mejl: info@wastgotafinans.se. För att vi ska kunna besvara dina frågor kring din ansökan är det viktigt att du skickar med det referensnummer som din ansökan fick.
 • Inom 14 dagar efter att du har signerat våra lånevillkor har du möjlighet att utnyttja din lagstadgade ångerrätt. För att kunna utnyttja din ångerrätt behöver du inom 14 dagar meddela vår kundtjänst.

 • Nej, det finns inte möjlighet att förhandla sig till en bättre ränta. Utifrån de uppgifter du lämnat i samband med din ansökan och resultatet av kreditupplysningen ger vi dig bästa möjliga individuella ränta.
 • I din betalplan som du ser på Mina sidor kan du se när det är dags att göra din första inbetalning till oss.
 • Din betalningsavi skickas ut i mitten av varje månad. Den aviseras på det sätt som du valt, antingen via autogiro, e-faktura eller pappersfaktura. Saknar vi inbetalning från föregående månad så skickas en påminnelse ut i början av nästkommande månad. Påminnelse skickas alltid ut per post.
 • För mer information kring att förlänga din återbetalningstid ber vi dig att kontakta kundtjänst via mejl: info@wastgotafinans.se. Glöm inte att uppge ditt kontoreferensnummer.