Låna till husvagn
Fordon Bil

Låna till husvagn utan kontantinsats

Fordon Bil

Drömmer du om att äga en egen husvagn för att kunna njuta av friheten och campingäventyret? Att åka på husvagnssemester är ett av våra mest populära sätt att semestra på. Vill du köpa en egen husvagn och behöver låna pengar? Hos Wästgöta Finans kan du låna från 30 000 till 300 000 kr utan säkerhet.

Snabb information om husvagnslån

 • Du får själv avgöra vem du vill köpa av.

 • Du kan låna mellan 30 000 och 300 000 kronor.

 • Husvagnslånet är ett privatlån och räntan sätts individuellt.

 • Husvagnslån utan kontantinsats.

Så här ansöker du om lån till husvagn

Att låna till husvagn av oss är enkelt.

 1. Ansök direkt här på webben

 2. Blir ansökan godkänd direkt så blir får du ett låneerbjudande, med individuell ränta

 3. Acceptera låneerbjudandet genom att signera med mobilt BankID

 4. Vi betalar ut pengar till dig inom 1-3 bankdagar

Hur fungerar ett lån till husvagn utan kontantinsats?

När du lånar till husvagn av oss är det ett privatlån. Det innebär att du fritt kan välja hur och vart du gör ditt köp. Du kan använda lånet till att betala hela eller en del av summan. Om du får pengar över kan du använda det till de kringkostnader som kan uppstå vid ett köp, som till exempel ny inredning eller reparationer.

Att tänka på när du ska köpa en husvagn

1. Storlek

Större husvagnar kan erbjuda en lyxnivå som inte finns i mindre husvagnar, vilket ger dig större bäddar, rymligare tvättmöjligheter och ett mer generöst utrustat kök. Gillar du att bjuda in gäster så är det bra att ha gott om utrymme.

Nackdelen är att du kommer att behöva en mycket större och kraftigare bil för att dra en större husvagn, samt att den blir svårare att manövrera både på vägen och på campingen. Kontrollera den maximala dragvikten på din bil. 

Tips! Ett enkelt sätt att öka utrymmet i din husvagn är att använda ett förtält eller en smidig markis.

2. Gör din research

Ta reda på så mycket du kan om husvagnen. Vad kostar den att försäkra? Finns det vanliga problem som måste kontrolleras? Vilka olika varianter finns det? 

3. Checklista inför köp

Innan du kontaktar säljaren är det bra att ha en lista med saker som ska kollas. Här är förslag på saker att kontrollera:

 • Kontrollera om det finns fukt

En av de viktigaste kontrollerna du ska göra på en begagnad husvagn är för fukt. Det kan bli dyrt att reparera fuktskador och i vissa fall kan det kosta mer än husvagnens kostnad. Om du kan känna en fukt- och mögel-odör ska du vara försiktig. Kontrollera hörn, sänglådor och skåp. Kontrollera också den yttre tätningen runt chassit och fönsterkarmarna genom att trycka nära skarven; dålig tätning kommer snart att leda till fuktproblem. Leta efter eventuella yttre skador som kan orsaka vatteninträngning. Känns golv svampigt är det ett varningstecken.

 • Kontrollera dörrar och fönster

Kontrollera dörren så att lås och gångjärn är säkra och att allt rör sig fritt. Se till att dörren har vattentät passform hela vägen. Kontrollera också passningen på alla fönster och takventiler; och leta efter sprickor i plastfönster, och inre kondens i dubbelglasade enheter. Byte av dessa delar kommer sannolikt att vara dyrt för alla husvagnar och äldre husvagnar kan det vara svårt att hitta delar till.

 • Kontrollera chassit

Det är viktigt att kontrollera chassits, påhängningens och upphängningens skick eftersom reparationer eller byten kan vara dyra. Se upp för korrosion på chassit. Leta efter tecken på ny färg eller lack som kan dölja något. Kontrollera att jockeyhjulet går upp och ner utan problem och att det roterar fritt. Se till så påhängningen rör sig fritt. Kontrollera att alla fällben går att veva upp och ner fritt. Kontrollera att handbromsen är effektiv och att mekanismen rör sig fritt. Kontrollera eventuella fettnipplar så de inte har glömts bort.

 • Kontrollera gas och elektricitet

Kontrollera gas- och elsystemets skick. Om du är osäker, låt dem kollas av en professionell eftersom felaktiga system kan vara livsfarliga. Se upp för några tecken på gör-det-själv-jobb på dessa system.

 • Fixa tillbehören

När du har köpt din husvagn kan det komma en hel del extrakostnader när du ska utrusta den med alla "bra-att-ha"-tillbehör. Men om en husvagn redan har den utrustningen, är det värt att betala lite extra för att spara tid och framtida utgifter. Kolla om det följer med fritidsbatterier, batteriladdare, gasflaskor, elektriska anslutningar, påhängslås, TV-utrustning m.m. Att få ett förtält eller en markis inkluderad är särskilt värdefullt.

4. Kontrollera historiken

Ta reda på så mycket du kan om husvagnens historia. Helst bör det finnas en servicebok samt kvitton och fakturor. Ett bra sätt att få reda på skicket är att kolla i tidigare besiktningsprotokoll. Du ska också se till att du får bekräftat hur gammal husvagnen är.

5. Var en bra köpare

Kom i tid för din visning och ta hem husvagnen snabbt. Om du behöver låna pengar så ska du se till att du fått ett låneerbjudande innan du åker och tittar på husvagnen. Kom överens om en betalningsmetod som är säker och passar båda. Det bästa sättet att kunna få ner priset är att ha möjligheten att frakta den snabbt.

Vanliga frågor

Här svarar vi på era vanligaste frågor kring våra lån.

 • Vi erbjuder privatlån, vilket innebär att du kan låna till vad som helst, utan krav på att något behöver pantsättas som säkerhet. Lånet är ett så kallat annuitetslån utan säkerhet och löper med rörlig ränta. En betalplan läggs upp, så att du att alltid betalar ett lika stort belopp varje månad, ränta och amortering.
 • Hos oss finns det möjlighet att ansöka om lån mellan 30 000 kronor till 300 000 kronor. Du kan låna till vad du vill, och du kan välja återbetalningstid mellan 2-10 år.
 • För att kunna ansöka om ett privatlån hos oss ska du ha fyllt 18 år och ha en fast inkomst. Du måste också vara folkbokförd i Sverige och inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.
 • Ansökan genomför du enkelt här på vår hemsida. I samband med din låneansökan behöver du kunna legitimera dig med mobilt BankID eller BankID på fil. Får du ett låneerbjudande signerar du även det med ditt BankID.

 • Utifrån de uppgifter som du skickar in med din ansökan, samt utifrån den kreditupplysning som görs får du ett individuellt låneerbjudande. Vårt räntespann är mellan: 3,5%-14,95%. Effektiv ränta: 3,9% - 20,67%.

 • En kreditupplysning görs hos Bisnode för att vi ska kunna ge dig det bästa låneerbjudandet och även se till så att vi inte utsätter dig för några onödiga ekonomiska risker.
 • I samband med uppläggningen av lånet tar vi ut en uppläggningsavgift på 250 kronor. Aviseringsavgift förekommer om du väljer att ta emot din betalningsavi på annat sätt än via autogiro. Väljer du att motta din betalningsavi på papper tillkommer en kostnad på 45 kronor. Väljer du e-faktura tillkommer en kostnad på 20 kronor. Ansökan till e-faktura görs via din internetbank. För att slippa onödiga kostnader så rekommenderar vi dig att ansluta till autogiro. Detta gör du enkelt på Mina sidor efter att du har signerat ditt låneerbjudande.
 • Så snart du har skickat in din ansökan så behandlas den av vårt ansökningssystem. Kan vi godkänna det önskade lånet så presenteras ett låneerbjudande. Detta låneerbjudande är aktivt i 30 dagar. Först när du har signerat låneerbjudandet med BankID gör vi en utbetalning till dig. Utbetalning tar vanligtvis 1-3 bankdagar, beroende på mottagande bank. Utbetalning görs endast till det bankkonto som du uppgett i ansökan.

 • I vissa fall behöver vi mer information för att kunna fatta beslut på en låneansökan, då skickar vi ut en inbjudan till inkomstverifiering. Det säkrar även att du får det bästa låneerbjudandet och ser till att du inte utsätts för onödiga ekonomiska risker. Genom Kreditz loggar du enkelt in på din bank (med BankID) för att hämta din ekonomiska information. Det tar mindre än 1 minut och påverkar inte din kreditvärdighet. Inga personuppgifter sparas av Kreditz och all data raderas direkt efter att den har överförts till Wästgöta Finans. Läs mer här!

 • Önskar du mer information kring din ansökan, kan du kontakta oss på kundtjänst via mejl: info@wastgotafinans.se. För att vi ska kunna besvara dina frågor kring din ansökan är det viktigt att du skickar med det referensnummer som din ansökan fick.
 • Inom 14 dagar efter att du har signerat våra lånevillkor har möjlighet att utnyttja din lagstadgade ångerrätt. För att kunna utnyttja din ångerrätt behöver du inom 14 dagar meddela vår kundtjänst.
 • Nej, det finns inte möjlighet att förhandla sig till en bättre ränta. Utifrån de uppgifter du lämnat i samband med din ansökan och resultatet av kreditupplysningen ger vi dig bästa möjliga individuella ränta.
 • I din betalplan som du ser på Mina sidor kan du se när det är dags att göra din första inbetalning till oss.
 • Din betalningsavi skickas ut i mitten av varje månad. Den aviseras på det sätt som du valt, antingen via autogiro, e-faktura eller pappersfaktura. Saknar vi inbetalning från föregående månad så skickas en påminnelse ut i början av nästkommande månad. Påminnelse skickas alltid ut per post.
 • För mer information kring att förlänga din återbetalningstid ber vi dig att kontakta kundtjänst via mejl: info@wastgotafinans.se. Glöm inte att uppge ditt kontoreferensnummer.
 • Om din ekonomiska situation påverkats så att du får betalningssvårigheter ber vi dig ta kontakt med Kundtjänst för att se hur vi på bästa sätt hittar en tillfällig lösning. Vi bedömer varje enskild situation separat.

Den här sidan stödjer inte vald webbläsare, du behöver uppdatera din webbläsare eller välja en annan.