Låna till husbil
Bil Fordon

Låna till husbil – så fungerar husbilslån hos oss

Bil Fordon

Kanske vill du se mer av vårt avlånga land eller drömmer om att ta mer regelbundna semestrar. Då passar en husbil perfekt! Vi kanske kan hjälpa dig med ett husbilslån. Du kan låna upp till 100 procent av husbilens värde då ett husbilslån hos oss är ett privatlån och inte ett traditionellt husbilslån. Räntan sätts individuellt. 

Fördelarna med en husbil är att du alltid har hemmet med dig och det är lätt att köra om du jämför med husvagn. Äventyret känns helt enkelt närmare i en husbil.

Hitta rätt husbil för dig

Första steget när du ska köpa husbil är att välja en husbil som passar dig. Det finns många olika varianter att välja på. Vi hjälper dig att gå igenom några varianter.

Husbil med alkov

Här används originalchassits hytt och dörrar. Det är vanligt att sätena är avskilda från bodelen. Ovanpå hytten finns en alkov där det brukar finnas en dubbelsäng. Den här typen av husbil lämpar sig bra för barnfamiljer som behöver extra sovplats.

Delintegrerad husbil

I en delintegrerad husbil används också originalhytten, men den är integrerad med bodelen. Ofta går det snurra runt förarstolen. Det blir mer rymlighet och även takhöjden är högre.

Helintegrerad husbil

I en helintegrerad husbil är originalhytten utbytt till en ny för att byggas ihop med bodelen. Det kostar mer att tillverka denna typ av husbil. Här går förarstolarna ofta att vrida runt. 

Campervans och husbuss

Det finns massor av olika varianter av campervans och husbussar och det är inte ovanligt att bygga dessa själva från skåpbilar eller bussar. Det finns gott om sidor för dig som vill ge dig på att modifiera eller bygga din egen husbil. Vi hittade en jättebra guide till hur du bygger en campervan: http://explorista.se/tag/attbyggacampervan/

Låna till husbil eller campervan

När du ansöker om husbilslån hos oss får du besked direkt. Om din ansökan godkänns presenteras ett låneerbjudande. Du kan välja att signera direkt och får då pengarna inom 1-3 bankdagar.

Summan du lånar kan du använda till hela kostnaden för husbilen eller så kanske du bara behöver till en del. Tänk på att det kan tillkomma kringkostnader i köpet som byte av en del inredning.

Om du köper en campervan eller tänker bygga en så är det bra att göra en budget för att försöka summera kostnaderna för ett bygge.

Snabb information om husbilslån

 • Låna för att lösa ett befintligt husbilslån.
 • Låna till en ny eller begagnad husbil.
 • Du avgör själv vem eller vilka du vill köpa husbilen av.
 • Du kan låna mellan 30 000 och 200 000 kronor.
 • Husbilslånet är ett privatlån och räntan sätts individuellt.
 • Räntan på lånet är fast.

Så här ansöker du om husbilslån utan kontantinsats

 1. Ansök om husbilslån direkt här på webben.

 2. Blir ansökan godkänd får du direkt ett låneerbjudande med individuell ränta.

 3. Acceptera låneerbjudandet genom att signera med mobilt BankID.

 4. Vi betalar ut pengarna till dig inom 1-3 bankdagar.

Vanliga frågor

Här svarar vi på era vanligaste frågor kring våra lån.

 • Vi erbjuder privatlån, vilket innebär att du kan låna till vad som helst, utan krav på att något behöver pantsättas som säkerhet. Lånet är ett så kallat annuitetslån utan säkerhet och löper med rörlig ränta. En betalplan läggs upp, så att du alltid betalar ett lika stort belopp varje månad, ränta och amortering.

 • Hos oss finns det möjlighet att ansöka om lån mellan 30 000 kronor till 200 000 kronor. Du kan låna till vad du vill, och du kan välja återbetalningstid mellan 2-10 år.

 • För att kunna ansöka om ett privatlån hos oss ska du ha fyllt 18 år och ha en fast inkomst. Du måste också vara folkbokförd i Sverige och inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.
 • Ansökan genomför du enkelt här på vår hemsida. I samband med din låneansökan behöver du kunna legitimera dig med mobilt BankID eller BankID på fil. Får du ett låneerbjudande signerar du även det med ditt BankID.

 • Utifrån de uppgifter som du skickar in med din ansökan, samt utifrån den kreditupplysning som görs får du ett individuellt låneerbjudande. Vårt räntespann är mellan: 7,75%-18,95%. Effektiv ränta: 8,19% - 20,88%.

 • En kreditupplysning görs hos Bisnode för att vi ska kunna ge dig det bästa låneerbjudandet och även se till så att vi inte utsätter dig för några onödiga ekonomiska risker.
 • I samband med uppläggningen av lånet tar vi ut en uppläggningsavgift på 350 kronor. Aviseringsavgift förekommer om du väljer att ta emot din betalningsavi på annat sätt än via autogiro. Väljer du att motta din betalningsavi på papper tillkommer en kostnad på 45 kronor. Väljer du e-faktura tillkommer en kostnad på 20 kronor. Ansökan till e-faktura görs via din internetbank. För att slippa onödiga kostnader så rekommenderar vi dig att ansluta till autogiro. Detta gör du enkelt på Mina sidor efter att du har signerat ditt låneerbjudande.

 • Så snart du har skickat in din ansökan så behandlas den av vårt ansökningssystem. Kan vi godkänna det önskade lånet så presenteras ett låneerbjudande. Detta låneerbjudande är aktivt i 30 dagar. Först när du har signerat låneerbjudandet med BankID gör vi en utbetalning till dig. Utbetalning tar vanligtvis 1-3 bankdagar, beroende på mottagande bank. Utbetalning görs endast till det bankkonto som du uppgett i ansökan.

 • I vissa fall behöver vi mer information för att kunna fatta beslut på en låneansökan, då skickar vi ut en inbjudan till inkomstverifiering. Det säkrar även att du får det bästa låneerbjudandet och ser till att du inte utsätts för onödiga ekonomiska risker. Genom Kreditz loggar du enkelt in på din bank (med BankID) för att hämta din ekonomiska information. Det tar mindre än 1 minut och påverkar inte din kreditvärdighet. Inga personuppgifter sparas av Kreditz och all data raderas direkt efter att den har överförts till Wästgöta Finans. Läs mer här!

 • Önskar du mer information kring din ansökan, kan du kontakta oss på kundtjänst via mejl: info@wastgotafinans.se. För att vi ska kunna besvara dina frågor kring din ansökan är det viktigt att du skickar med det referensnummer som din ansökan fick.
 • Inom 14 dagar efter att du har signerat våra lånevillkor har du möjlighet att utnyttja din lagstadgade ångerrätt. För att kunna utnyttja din ångerrätt behöver du inom 14 dagar meddela vår kundtjänst.

 • Nej, det finns inte möjlighet att förhandla sig till en bättre ränta. Utifrån de uppgifter du lämnat i samband med din ansökan och resultatet av kreditupplysningen ger vi dig bästa möjliga individuella ränta.
 • I din betalplan som du ser på Mina sidor kan du se när det är dags att göra din första inbetalning till oss.
 • Din betalningsavi skickas ut i mitten av varje månad. Den aviseras på det sätt som du valt, antingen via autogiro, e-faktura eller pappersfaktura. Saknar vi inbetalning från föregående månad så skickas en påminnelse ut i början av nästkommande månad. Påminnelse skickas alltid ut per post.
 • För mer information kring att förlänga din återbetalningstid ber vi dig att kontakta kundtjänst via mejl: info@wastgotafinans.se. Glöm inte att uppge ditt kontoreferensnummer.