Bil Fordon

Låna till Cybertruck

Bil Fordon

Det händer massor på EV-marknaden och vi är säkerligen många som kommer köra elbil inom en snar framtid. Och för de som gillar bilar med flak har säkert lagt märke till Teslas pickup-modell ser ut som något från en sci-fi film på 90-talet. Tycka vad man vill om estetisk design men de tekniska specifikationer är mycket lovande. 

Det är dock oklart om den kommer få säljas i Europa. Framför allt är det fronten som är problemet. Stötfångaren och motorhuven måste kunna ta emot krocken vid en olycka för att skydda både passagerare och fotgängare, men fronten på Cybertruck verkar inte alls användas som deformationszon på det sättet. Kanske kommer Tesla behöva designa om bilen inför en lansering i Europa.

Priset är satt med kronans värde i Januari 2020.

Modell specifikation:

Modell: Singelmotor

Räckvidd: 400 km

0-100km/h: < 6,6 sek

Maxhastighet: 175 km/h

Lastkapacitet: 1,600 kg

Dragvikt: 3,400 kg

Pris: 39,900$(383 000 kr)

 

Modell: Dubbelmotor

Räckvidd: 480 km

0-100km/h: < 4,6 sek

Maxhastighet: 195 km/h

Lastkapacitet: 1,600 kg

Dragvikt: 4,550 kg

Pris: 49,900$(480 000 kr)

 

Modell: Trippelmotor

Räckvidd: 800 km

0-100km/h: < 3,0 sek

Maxhastighet: 210 km/h

Lastkapacitet: 1,600 kg

Dragvikt: 6,350 kg

Pris: 69,900$(672 000 kr)

 

Låna till Cybertruck

Ska du ta ett lån för att köpa en bil som Cybertruck men inte har pengarna idag, då ska du börja med att skapa budget och en sparplan.

 • Börja med att skissa på en budget för kostnader som uppstår med köp av bil. Har du en bil idag så kommer du kanske spara en hel del på bränslekostnader genom att byta till elbil. Pendlar du så kan det väga upp hela eller del av lånekostnaden för en Cybertruck eller annan elbil. Läs vår artikel om milkostnad för elbil.

 • Sätt upp mål hur länge du behöver spara för att komma upp till önskat belopp. Tänk på att en bil tappar värde relativt snabbt så du måste betala av bilen snabbare än värdeminskningen. Vi köp av ny bil är värdeminskning normalt större än för begagnad.

 

Läs om att låna till elbil

Vanliga frågor

Här svarar vi på era vanligaste frågor kring våra lån.

 • Vi erbjuder privatlån, vilket innebär att du kan låna till vad som helst, utan krav på att något behöver pantsättas som säkerhet. Lånet är ett så kallat annuitetslån utan säkerhet och löper med rörlig ränta. En betalplan läggs upp, så att du alltid betalar ett lika stort belopp varje månad, ränta och amortering.

 • Hos oss finns det möjlighet att ansöka om lån mellan 30 000 kronor till 300 000 kronor. Du kan låna till vad du vill, och du kan välja återbetalningstid mellan 2-10 år.
 • För att kunna ansöka om ett privatlån hos oss ska du ha fyllt 18 år och ha en fast inkomst. Du måste också vara folkbokförd i Sverige och inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.
 • Ansökan genomför du enkelt här på vår hemsida. I samband med din låneansökan behöver du kunna legitimera dig med mobilt BankID eller BankID på fil. Får du ett låneerbjudande signerar du även det med ditt BankID.

 • Utifrån de uppgifter som du skickar in med din ansökan, samt utifrån den kreditupplysning som görs får du ett individuellt låneerbjudande. Vårt räntespann är mellan: 7,75%-18,95%. Effektiv ränta: 8,19% - 20,88%.

 • En kreditupplysning görs hos Bisnode för att vi ska kunna ge dig det bästa låneerbjudandet och även se till så att vi inte utsätter dig för några onödiga ekonomiska risker.
 • I samband med uppläggningen av lånet tar vi ut en uppläggningsavgift på 350 kronor. Aviseringsavgift förekommer om du väljer att ta emot din betalningsavi på annat sätt än via autogiro. Väljer du att motta din betalningsavi på papper tillkommer en kostnad på 45 kronor. Väljer du e-faktura tillkommer en kostnad på 20 kronor. Ansökan till e-faktura görs via din internetbank. För att slippa onödiga kostnader så rekommenderar vi dig att ansluta till autogiro. Detta gör du enkelt på Mina sidor efter att du har signerat ditt låneerbjudande.

 • Så snart du har skickat in din ansökan så behandlas den av vårt ansökningssystem. Kan vi godkänna det önskade lånet så presenteras ett låneerbjudande. Detta låneerbjudande är aktivt i 30 dagar. Först när du har signerat låneerbjudandet med BankID gör vi en utbetalning till dig. Utbetalning tar vanligtvis 1-3 bankdagar, beroende på mottagande bank. Utbetalning görs endast till det bankkonto som du uppgett i ansökan.

 • I vissa fall behöver vi mer information för att kunna fatta beslut på en låneansökan, då skickar vi ut en inbjudan till inkomstverifiering. Det säkrar även att du får det bästa låneerbjudandet och ser till att du inte utsätts för onödiga ekonomiska risker. Genom Kreditz loggar du enkelt in på din bank (med BankID) för att hämta din ekonomiska information. Det tar mindre än 1 minut och påverkar inte din kreditvärdighet. Inga personuppgifter sparas av Kreditz och all data raderas direkt efter att den har överförts till Wästgöta Finans. Läs mer här!

 • Önskar du mer information kring din ansökan, kan du kontakta oss på kundtjänst via mejl: info@wastgotafinans.se. För att vi ska kunna besvara dina frågor kring din ansökan är det viktigt att du skickar med det referensnummer som din ansökan fick.
 • Inom 14 dagar efter att du har signerat våra lånevillkor har du möjlighet att utnyttja din lagstadgade ångerrätt. För att kunna utnyttja din ångerrätt behöver du inom 14 dagar meddela vår kundtjänst.

 • Nej, det finns inte möjlighet att förhandla sig till en bättre ränta. Utifrån de uppgifter du lämnat i samband med din ansökan och resultatet av kreditupplysningen ger vi dig bästa möjliga individuella ränta.
 • I din betalplan som du ser på Mina sidor kan du se när det är dags att göra din första inbetalning till oss.
 • Din betalningsavi skickas ut i mitten av varje månad. Den aviseras på det sätt som du valt, antingen via autogiro, e-faktura eller pappersfaktura. Saknar vi inbetalning från föregående månad så skickas en påminnelse ut i början av nästkommande månad. Påminnelse skickas alltid ut per post.
 • För mer information kring att förlänga din återbetalningstid ber vi dig att kontakta kundtjänst via mejl: info@wastgotafinans.se. Glöm inte att uppge ditt kontoreferensnummer.