kund som lånat till häst
Häst Referenser

Kund som lånat till häst

Häst Referenser

Vi ringde upp en av våra kunder som lånat till häst, för att höra hur ett hästköp kan gå till.

Anna berättar om sitt hästköp

Anna Emrin bor i Våxtorp, i en gammal prästgård med skog och mark inpå knuten. Hästar känns som ett naturligt inslag i miljön, men var svåra att kombinera med småbarnslivet. Nu har barnen blivit större, och gården har fått sina hästar.

– Det var dags, helt enkelt, berättar Anna. När barnen var mindre fanns det varken tid eller möjlighet för mig att ha häst. Annars har jag haft det i hela mitt liv. Sedan en tid tillbaka har vi nordsvenska hästar, och så hittade vi en islandshäst som vi gärna ville ha. Det är som det alltid brukar vara, det tar tid att hitta rätt häst. Allt måste liksom stämma. 

 Och hur förberedde ni er för nytillskottet?

– Vi gjorde i ordning en av boxarna. Nästa steg var att hitta en sadel som passar både mig och hästen. Nu är han på plats och håller på och anpassar sig efter sin nya miljö och alla nya kompisar. Det är en stor omställning för honom att byta hem, så det får ta sin lilla tid! Ett litet tag till, så är det dags för första ridturen.

Hästen Ljósi
Hästen Ljósi

Wästgöta Finans är en långivare. En av väldigt många, om vi ska vara ärliga. Hur kommer det sig att du valde att låna av oss när det var dags att köpa häst?

 – Hästlån! Jag googlade på det ordet, och då dök ni upp. Plus en massa andra, förstås. Jag jämförde noga och kom fram till att Wästgöta Finans kombination av låg uppläggningsavgift, bra räntenivå och snabb utbetalning var det som funkade bäst för mig. Och eftersom vi bor på landet, är det mycket bekvämare att ordna allt online. 

 Och nu när allt är på plats, tycker du att Wästgöta Finans har skött sig bra?

– Absolut. Enkelt och snabbt, precis som utlovat. Jag är jättenöjd.

 

Vi på Wästgöta Finans önskar Anna Emrin och hennes familj lycka till med hästlivet.

Vanliga frågor

Här svarar vi på era vanligaste frågor kring våra lån.

 • Vi erbjuder privatlån, vilket innebär att du kan låna till vad som helst, utan krav på att något behöver pantsättas som säkerhet. Lånet är ett så kallat annuitetslån utan säkerhet och löper med rörlig ränta. En betalplan läggs upp, så att du alltid betalar ett lika stort belopp varje månad, ränta och amortering.

 • Hos oss finns det möjlighet att ansöka om lån mellan 30 000 kronor till 200 000 kronor. Du kan låna till vad du vill, och du kan välja återbetalningstid mellan 2-10 år.

 • För att kunna ansöka om ett privatlån hos oss ska du ha fyllt 18 år och ha en fast inkomst. Du måste också vara folkbokförd i Sverige och inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.
 • Ansökan genomför du enkelt här på vår hemsida. I samband med din låneansökan behöver du kunna legitimera dig med mobilt BankID eller BankID på fil. Får du ett låneerbjudande signerar du även det med ditt BankID.

 • Utifrån de uppgifter som du skickar in med din ansökan, samt utifrån den kreditupplysning som görs får du ett individuellt låneerbjudande. Vårt räntespann är mellan: 7,75%-18,95%. Effektiv ränta: 8,19% - 20,88%.

 • En kreditupplysning görs hos Bisnode för att vi ska kunna ge dig det bästa låneerbjudandet och även se till så att vi inte utsätter dig för några onödiga ekonomiska risker.
 • I samband med uppläggningen av lånet tar vi ut en uppläggningsavgift på 350 kronor. Aviseringsavgift förekommer om du väljer att ta emot din betalningsavi på annat sätt än via autogiro. Väljer du att motta din betalningsavi på papper tillkommer en kostnad på 45 kronor. Väljer du e-faktura tillkommer en kostnad på 20 kronor. Ansökan till e-faktura görs via din internetbank. För att slippa onödiga kostnader så rekommenderar vi dig att ansluta till autogiro. Detta gör du enkelt på Mina sidor efter att du har signerat ditt låneerbjudande.

 • Så snart du har skickat in din ansökan så behandlas den av vårt ansökningssystem. Kan vi godkänna det önskade lånet så presenteras ett låneerbjudande. Detta låneerbjudande är aktivt i 30 dagar. Först när du har signerat låneerbjudandet med BankID gör vi en utbetalning till dig. Utbetalning tar vanligtvis 1-3 bankdagar, beroende på mottagande bank. Utbetalning görs endast till det bankkonto som du uppgett i ansökan.

 • I vissa fall behöver vi mer information för att kunna fatta beslut på en låneansökan, då skickar vi ut en inbjudan till inkomstverifiering. Det säkrar även att du får det bästa låneerbjudandet och ser till att du inte utsätts för onödiga ekonomiska risker. Genom Kreditz loggar du enkelt in på din bank (med BankID) för att hämta din ekonomiska information. Det tar mindre än 1 minut och påverkar inte din kreditvärdighet. Inga personuppgifter sparas av Kreditz och all data raderas direkt efter att den har överförts till Wästgöta Finans. Läs mer här!

 • Önskar du mer information kring din ansökan, kan du kontakta oss på kundtjänst via mejl: info@wastgotafinans.se. För att vi ska kunna besvara dina frågor kring din ansökan är det viktigt att du skickar med det referensnummer som din ansökan fick.
 • Inom 14 dagar efter att du har signerat våra lånevillkor har du möjlighet att utnyttja din lagstadgade ångerrätt. För att kunna utnyttja din ångerrätt behöver du inom 14 dagar meddela vår kundtjänst.

 • Nej, det finns inte möjlighet att förhandla sig till en bättre ränta. Utifrån de uppgifter du lämnat i samband med din ansökan och resultatet av kreditupplysningen ger vi dig bästa möjliga individuella ränta.
 • I din betalplan som du ser på Mina sidor kan du se när det är dags att göra din första inbetalning till oss.
 • Din betalningsavi skickas ut i mitten av varje månad. Den aviseras på det sätt som du valt, antingen via autogiro, e-faktura eller pappersfaktura. Saknar vi inbetalning från föregående månad så skickas en påminnelse ut i början av nästkommande månad. Påminnelse skickas alltid ut per post.
 • För mer information kring att förlänga din återbetalningstid ber vi dig att kontakta kundtjänst via mejl: info@wastgotafinans.se. Glöm inte att uppge ditt kontoreferensnummer.