Veterinärkostnader
Privatlån Husdjur

Veterinärkostnader

Privatlån Husdjur

Hos Wästgöta Finans kan du ta lån till oförutsedda veterinärkostnader. Du kan låna pengar från 30 000 till 300 000 kronor. Räntan sätts individuellt.

Snabb information om lån till veterinärkostnader

 • Låna till oförutsedda veterinärkostnader

 • Du får själv avgöra vilken veterinärklinik du vill använda dig av

 • Du kan låna mellan 30 000 och 500 000 kronor

 • Lånet är ett privatlån och räntan sätts individuellt

Så här ansöker du om lån

 1. Ansök direkt här på webben

 2. Blir ansökan godkänd direkt så blir får du ett låneerbjudande, med individuell ränta

 3. Du tackar ja till låneerbjudandet genom att signera med mobilt BankID

 4. Vi betalar ut pengar till dig inom 1-3 bankdagar

Bra att veta om veterinärkostnader

Oavsett om det är häst, hund, katt eller hamster så kan vi som djurägare gå långt och betala mycket för att hjälpa våra husdjur. Det är viktigt att ha koll på vad som gäller ifall du behöver ta med ditt husdjur för behandling på en veterinärklinik.

Djursjukvård är inte subventionerad i Sverige. De senaste åren har vården blivit allt mer avancerad, och det påverkar förstås priserna. Allt fler svenskar efterfrågar dessutom bättre och mer specialiserad vård för sina husdjur. Veterinärer och djurkliniker är skyldiga att informera om priset och hålla sig till det pris de uppger från början. Men när det rör sig om till exempel akutsjukvård kan det vara svårt att beräkna vad kostnaden för vården slutar på.

Jämför kostnader i god tid

När det uppstår en akut situation kan det vara svårt att ta sig tid till att välja klinik. Förbered och jämför i förväg vad olika åtgärder kan kosta på olika ställen. Tänk också på avstånd, kompetens och resurser. Det gäller förstås i vardagliga situationer såväl som i akuta.

 • Jämför kostnader på till exempel vaccination, ID-märkning, röntgen, ögonlysning, tandstensborttagning, utfärdande av pass, besiktning av valpar, fosterdiagnostik, progesteronpaket, kastration, avlivning/kremering och kostnad för uteblivet besök.

 • Vad ingår i priset? Ta reda på vad som ingår i olika avgifter, som öppenvård, röntgen eller veterinäravgift.

 • Finns det en jouravgift? Vad är i så fall kostnaden för den och under vilka tider?

 • Lita på din magkänsla och relation till kliniken: Välj den veterinärklinik som passar plånboken och framför allt den som du har förtroende för.

Den här sidan stödjer inte vald webbläsare, du behöver uppdatera din webbläsare eller välja en annan.