Samla dina lån
Privatlån Samla lån Ekonomiskolan

Samla dina lån

Privatlån Samla lån Ekonomiskolan

I dag är det vanligt att man lånar pengar till olika saker, som till exempel utbyggnad av boendet, en större bil till familjen, vinterresan eller drömbröllopet. I många fall kan du lösa flera lån genom att samla dem i ett nytt lån. På så sätt får du både lägre kostnader och bättre koll på ditt lån.

Innan du går vidare och ansöker om ett lån

Det du behöver göra innan du går vidare och tar ett större lån för att lösa flera andra lån är att se över vilka lån och utgifter du har idag.

 • Skriv upp dina lån och utgifter på ett papper eller dokument på datorn.

 • Skriv upp vad lånen kostar i månaden.

 • Sedan slår du ihop lånen i en total och de månatliga kostnaderna i en annan total.

Nu kan du enkelt se hur mycket du behöver låna och om du får en lägre månadskostnad genom att endast ha ett större lån, vilket är troligt.

Vad är grundkraven för att få ta ett lån hos Wästgöta Finans

För att kunna ansöka om ett lån hos oss ska du ha fyllt 18 år och ha en fast inkomst. Du måste också vara folkbokförd i Sverige och inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Har du några frågor kan du alltid kontakta oss på 0511 - 34 76 00 eller info@wastgotafinans.se.

Fördelar med att samla sina lån till ett enda större

 • Få en lägre ränta och en mindre månadskostnad

  Bättre ränta och lägre månadskostnad. Med flera lån från olika kreditgivare är ofta räntan på ett eller flera lån onödigt hög och skulle kunna sänkas. Om alla lån och krediter samlas ihop blir den nya räntan ofta lägre än snitträntan hos olika kreditgivare och därmed blir också månadskostnaden lägre.

 • Bättre kreditvärdighet

  Bättre kreditvärdighet. För varje lån eller kreditansökan du gör, skickas en förfrågan om kreditupplysning till något av de kreditupplysningsbolag vi har i Sverige. Långivare har koll och direktkontakt med kreditupplysningsbolagen som kan påverka kreditvärdigheten negativt. Undvik många förfrågningar och samla i stället dina lån på ett ställe.

 • Öka dina valmöjligheter

  Fler valmöjligheter. Om du får ner månadskostnaden ökar dina valmöjligheter, liksom din frihet. Du kan då välja att amortera och bli skuldfri tidigare, eller spara ihop en buffert för din nästa investering.

Den här sidan stödjer inte vald webbläsare, du behöver uppdatera din webbläsare eller välja en annan.