Sommarstuga Privatlån

Låna till sommarstuga

Sommarstuga Privatlån

Det är frihet att kunna ha sin egen sommarstuga. Drömmen om att äga en egen sommarstuga där du kan plocka frukt från träden och sätta upp fikaplats under grenarna. Kanske ha en egen grönsaksodling. Vill du köpa en sommarstuga och behöver låna pengar? Hos Wästgöta Finans kan du låna från 30 000 till 500 000 kr utan säkerhet.

Snabb information om lån till sommarstuga

 • Du får själv avgöra från vem du vill köpa av

 • Du kan låna mellan 30 000 och 500 000 kronor

 • Lånet är ett privatlån och räntan sätts individuellt

Så här ansöker du om lån till sommarstuga

 1. Ansök direkt här på webben

 2. Blir ansökan godkänd direkt så blir får du ett låneerbjudande, med individuell ränta

 3. Acceptera låneerbjudandet genom att signera med mobilt BankID

 4. Vi betalar ut pengar till dig inom 1-3 bankdagar

Hur fungerar ett lån till sommarstuga utan kontantinsats?

Att låna till sommarstuga utan kontantinsats eller säkerhet är ett privatlån. Ett vanligt bostadslån har vanligtvis en säkerhet eller kontantinsats. Ett privatlån är bundet direkt till personen som tar lånet och har egentligen ingenting med köpet av sommarstuga att göra. 

När du lånar pengar till en sommarstuga hos Wästgöta Finans får du själv avgöra vad du ska göra för inköp och från vem. Hos Wästgöta Finans kan du låna upp till 300 000 kr utan säkerhet, så du kan låna hela eller en del av summan för köp av sommarstugan. Om du skulle få pengar över är det inget krav att betala tillbaka lånet, utan du kan använda pengarna till andra inköp som de kringkostnader som kommer med ett köp av en sommarstuga. 

Det ska vara tryggt att låna pengar till en sommarstuga tycker vi och pengarna får du insatt på ditt konto inom 1-3 dagar. 

Tänk på detta när du köper en sommarstuga

1. Åk på visningar av sommarstugor!

Du kommer lära dig massor på att åka på visningar. Du kommer inse vad det är du tycker är viktigt och vad som ska prioriteras. Hur ska området vara? Finns det vatten nära? Hur är det att resa till stugan? Finns det kommunalt avlopp etc?

2. Är stugan isolerad?

Du kanske vill kunna använda stugan även på vinterhalvåret eller en dag kanske flytta ut till stugan? Då behöver stugan vara isolerad för vinter och ha ett uppvärmningssystem som fungerar bra. 

3. Besiktiga huset!

Anlita en oberoende besiktningsman som med goda expertiskunskaper kan granska huset för att finna defekter och dolda fel som ägaren måste åtgärda.

4. Hyr en stuga först!

Har du inte erfarenheten av att bo i stuga under sommaren kan du hyra en stuga för att verkligen känna efter om det är din grej. Kanske du till och med har möjligheten att hyra den stugan du är intresserad av.

5. Gör en budget!

Det finns en del kringkostnader som tillkommer när du nyttjar en sommarstuga. Börja skriva en budget så du får en bra överblick över dessa kostnader. 

 • Resekostnader

 • El

 • Uppvärmning

 • Vatten

 • Sophämtning

 • Vägavgifter 

 • Försäkringar

 • Avloppskostnader

Det kan vara bra att skilja på kostnader som gäller året om och de som bara uppstår när du nyttjar sommarstugan.

Den här sidan stödjer inte vald webbläsare, du behöver uppdatera din webbläsare eller välja en annan.