Låna till motorcykel
Privatlån Motorcykel Fordon

Låna till motorcykel

Privatlån Motorcykel Fordon

Det är frihet att köra motorcykel. Du kan glida lätt fram genom trafiken, njuta av ljuset och naturen, kan stanna på platser där bilar inte kan ta sig fram och du slipper fastna i långa bilköer. Vill du köpa en motorcykel och behöver låna pengar? Hos Wästgöta Finans kan du låna från 30 000 till 500 000 kr utan säkerhet.

Snabb information om lån till motorcykel

  • Du får själv avgöra från vem du vill köpa av

  • Du kan låna mellan 30 000 och 500 000 kronor

  • Lånet är ett privatlån och räntan sätts individuellt

Så här ansöker du om lån till motorcykel

  1. Ansök direkt här på webben

  2. Blir ansökan godkänd direkt så blir får du ett låneerbjudande, med individuell ränta

  3. Acceptera låneerbjudandet genom att signera med mobilt BankID

  4. Vi betalar ut pengar till dig inom 1-3 bankdagar

Hur fungerar ett lån till motorcykel utan kontantinsats?

Att låna till motorcykel utan kontantinsats eller säkerhet är ett privatlån. Ett vanligt lån har vanligtvis en säkerhet eller kontantinsats. Ett privatlån är bundet direkt till personen som tar lånet och har egentligen ingenting med köpet av motorcykel att göra. 

När du lånar pengar till en motorcykelhos Wästgöta Finans får du själv avgöra vad du ska göra för inköp och från vem. Hos Wästgöta Finans kan du låna upp till 500 000 kr utan säkerhet, så du kan låna hela eller en del av summan för köp av motorcykel. Om du skulle få pengar över är det inget krav att betala tillbaka lånet, utan du kan använda pengarna till andra inköp som de kringkostnader som kommer med ett köp av motorcykel. 

Det ska vara tryggt att låna pengar till en motorcykel tycker vi och pengarna får du insatt på ditt konto inom 1-3 dagar. 

Glöm inte att köpa bra säkerhetsutrustning!

Friheten att köra motorcykel har sitt pris. Du blir mer utsatt om en olycka sker. Därför ska alltid säkerheten komma först och du ska vara förberedd och välklädd när du ska åka motorcykel. Här nedan listar vi upp säkerhetsutrustning som används när du kör motorcykel.

Hjälm

I Sverige är det lag på att använda hjälm när du kör motorcykel och lagen omfattar även passagerare. En hjälm måste godkänd inom EU:s riktlinjer. Det finns flera olika varianter på hjälmar men det som skyddar allra bäst är integralhjälmen. När du köper en hjälm ska du se till att:

  • Formen och storleken måste passa bra och får inte vara för stor

  • Hjälmen är godkänd och är en säker modell

  • Du känner dig bekväm med modellen och funktionerna

Du ska undvika att köpa en begagnad hjälm då det kan finnas skador som inte syns. En skadad hjälm skyddar inte lika bra vid smäll, en onödig risk att ta.

Motorcykelkläder och skydd

När du köper motorcykelkläder finns det med integrerade skydd eller utan, då får du köpa till skydden löst. 

De skydd som finns insydda är ryggskydd, knäskydd, armbågsskydd eller liknande. Det kan vara lösa delar som till exempel jacka och byxor eller en overall.

Om du väljer att köpa lösa skydd istället för insydda så kan du köpa skydd som är mer anpassade för just dig och din körstil. 

Handskar

Händerna är ömtåliga och vid en vurpa kan de bli rejält skadade. Även om det inte är lag på att använda handskar så är det rekommenderat.

När du väljer handskar så ska du välja några som är gjorda av bra slitstarkt material som skinn eller syntetmaterial. Handskarna ska vara försedda med kevlarförstärkning. Detta för att händerna ska glida över marken vid en eventuell vurpa.

Handskarna är också ett skydd mot kyla, regn, stenskott, insekter och andra djur eller föremål. Ett bra tips är att köpa flera par handskar för olika årstider eller väder.

Motorcykelstövlar

Fötter och underben är också något som är utsatt vid en eventuell olycka. Det finns många olika varianter på stövlar för att passa din stil. 

Om du vill kunna gå mycket i din stövlar är det bra om de är bekväma och har en passform som inte ger skoskav. Precis som med handskar så ska stövlarna även skydda mot vatten, kyla och vind. Prova olika stövlar och skor i butik och fråga om råd.

Reflexer

Det är viktigt att synas i trafiken, se därför till att dina kläder och din motorcykel är försedd med reflexer. En reflexväst är smidig och enkel samt att den enkelt kan bytas ut när den är förbrukar och inte fungerar lika bra längre.

Den här sidan stödjer inte vald webbläsare, du behöver uppdatera din webbläsare eller välja en annan.