Låna till husvagn
Husvagn Privatlån

Låna till husvagn

Husvagn Privatlån

Drömmer du om att äga en egen husvagn för att kunna njuta av friheten och campingäventyret? Att åka på husvagnssemester är ett av våra mest populära sätt att semestra på. Vill du köpa en egen husvagn och behöver låna pengar? Hos Wästgöta Finans kan du låna från 30 000 till 500 000 kr utan säkerhet.

Snabb information om lån till husvagn

 • Du får själv avgöra från vem du vill köpa av

 • Du kan låna mellan 30 000 och 500 000 kronor

 • Husvagnslånet är ett privatlån och räntan sätts individuellt

 • Husvagnslån utan kontantinsats

Så här ansöker du om lån till husvagn

 1. Ansök direkt här på webben

 2. Blir ansökan godkänd direkt så blir får du ett låneerbjudande, med individuell ränta

 3. Acceptera låneerbjudandet genom att signera med mobilt BankID

 4. Vi betalar ut pengar till dig inom 1-3 bankdagar

Hur fungerar ett lån till husvagn utan kontantinsats?

Att låna till husvagn utan kontantinsats eller säkerhet är ett privatlån. Ett privatlån är bundet direkt till personen som tar lånet och har egentligen ingenting med köpet av husvagnen att göra. 

Med ett husvagnslån utan kontantinsats hos Wästgöta Finans får du själv avgöra vad du ska göra för inköp och från vem. Hos Wästgöta Finans kan du låna upp till 300 000 kr utan säkerhet, så du kan låna hela eller en del av summan för köp av husvagn. Om du skulle få pengar över är det inget krav att betala tillbaka lånet, utan du kan använda pengarna till andra inköp som de kringkostnader som kommer med ett köp av en husvagn. 

Det ska vara tryggt att låna pengar till en husvagn tycker vi, och pengarna får du insatt på ditt konto inom 1-3 dagar. 

Att tänka på när du ska köpa en husvagn

1. Storlek

Större husvagnar kan erbjuda en lyxnivå som inte finns i mindre husvagnar, vilket ger dig större bäddar, rymligare tvättmöjligheter och ett mer generöst utrustat kök. Gillar du att bjuda in gäster så är det bra att ha gott om utrymme.

Nackdelen är att du kommer att behöva en mycket större och kraftigare bil för att dra en större husvagn, samt att den blir svårare att manövrera både på vägen och på campingen. Kontrollera den maximala dragvikten på din bil. 

Tips! Ett enkelt sätt att öka utrymmet i din husvagn är att använda ett förtält eller en smidig markis.

2. Gör din research

Ta reda på så mycket du kan om husvagnen. Vad kostar den att försäkra? Finns det vanliga problem som måste kontrolleras? Vilka olika varianter finns det? 

3. Checklista inför köp

Innan du kontaktar säljaren är det bra att ha en lista med saker som ska kollas. Här är förslag på saker att kontrollera:

 • Kontrollera om det finns fukt

En av de viktigaste kontrollerna du ska göra på en begagnad husvagn är för fukt. Det kan bli dyrt att reparera fuktskador och i vissa fall kan det kosta mer än husvagnens kostnad. Om du kan känna en fukt och mögel-odör ska du vara försiktig. Kontrollera hörn, sänglådor och skåp. Kontrollera också den yttre tätningen runt chassit och fönsterkarmarna genom att trycka nära skarven; dålig tätning kommer snart att leda till fuktproblem. Leta efter eventuella yttre skador som kan orsaka vatteninträngning. Känns golv svampigt är det ett varningstecken.

 • Kontrollera dörrar och fönster

Kontrollera dörren så att lås och gångjärn är säkra, och att allt rör sig fritt. Se till att dörren har vattentät passform hela vägen. Kontrollera också passningen på alla fönster och takventiler; och leta efter sprickor i plastfönster, och inre kondens i dubbelglasade enheter. Byte av dessa delar kommer sannolikt att vara dyrt för alla husvagnar, och för äldre husvagnar kan det vara svårt att hitta delar.

 • Kontrollera chassit

Det är viktigt att kontrollera chassits, påhängningens och upphängningens skick eftersom reparationer eller byten kan vara dyra. Se upp för korrosion på chassit. Leta efter tecken på ny färg eller lack som kan dölja något. Kontrollera att jockeyhjulet går upp och ner utan problem och att det roterar fritt. Se till så påhängningen rör sig fritt. Kontrollera att alla fällben går att veva upp och ner fritt. Kontrollera att handbromsen är effektiv och att mekanismen rör sig fritt. Kontrollera eventuella fettnipplar så de inte har glömts bort.

 • Kontrollera gas och elektricitet

Kontrollera gas- och elsystemets skick. Om du är osäker, låt dem kollas av en professionell eftersom felaktiga system kan vara livsfarliga. Se upp för några tecken på gör-det-själv-jobb på dessa system.

 • Fixa tillbehören

När du har köpt din husvagn kan det komma en hel del extrakostnader när du ska utrusta den med alla "bra-att-ha" tillbehör. Men om en husvagn redan har den utrustningen, är det värt att betala lite extra för att spara tid och framtida utgifter. Kolla om det följer med fritidsbatterier, batteriladdare, gasflaskor, elektriska anslutningar, påhängslås, TV-utrustning m.m. Att få ett förtält eller en markis inkluderad, är särskilt värdefullt.

4. Kontrollera historiken

Ta reda på så mycket du kan om husvagnens historia. Helst bör det finnas en servicebok samt kvitton och fakturor. Ett bra sätt att få reda på skicket är att kolla i tidigare besiktningsprotokoll. Du ska också se till att du får bekräftat hur gammal husvagnen är.

5. Var en bra köpare

Kom i tid för din visning och ta hem husvagnen snabbt. Om du behöver låna pengar så ska du se till att du fått ett låneerbjudande innan du åker och tittar på husvagnen. Kom överens om en betalningsmetod som är säker och passar båda. Det bästa sättet att kunna få ner priset är att ha möjligheten att frakta den snabbt.


Den här sidan stödjer inte vald webbläsare, du behöver uppdatera din webbläsare eller välja en annan.