Grilla året runt
Mat

Grilla året runt

Mat

För de flesta av oss är grillen igång sommartid. Men för den rutinerade grillaren är det ingen anledning att låta grillen vila.

Även om du inte hunnit använda grillen så mycket under sommaren, är det inte för sent att njuta av fördelarna med utomhusmatlagning. Grillar och grillning har kommit långt från de parabolformade grillarna som var poppis för 60 år sedan. Idag finns det en grillkultur som är på en helt annan nivå än tidigare.

Vi som bor i norden och på det i ett avlångt land kan få rejäla vintrar som inte alltid passar mästergrillaren. En fin vinterdag kan det vara riktigt härligt att stå ute och grilla men när det är mörkt, blåsigt eller snöar vore det ändå rätt skönt att kunna grilla inomhus.

En bra lösning är att bygga eller köpa en grillstuga, grillkåta eller ett vindskydd med grill. Det finns många bra färdiga byggsatser som en normalhändig person kan montera. 

Grillkåta

Gas eller kol

Vill man kunna grilla snabbt och enkelt är det gasgrill som gäller. Men om du vill grilla länge så är en kolgrill att rekommendera, men räkna med att grillen behöver mer tillsyn och koncentration för att hålla rätt temperatur. Det går att köpa hybrider som är både gas- och kolgrill. Det minskar tiden som krävs för att få kolet tillräckligt varmt för att laga mat.

Den här sidan stödjer inte vald webbläsare, du behöver uppdatera din webbläsare eller välja en annan.